Euronews’in haberine göre; Alman Enerji ve Su Hizmetleri Birliği Genel Müdürü Kerstin Andreae bir gazeteye verdiği röportajda, ucuz fiyatlı aşırı elektrik tüketen cihazların idareli kullanılmaması halinde hanelerin daha da yüksek elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalabileceğini belirtti. Andrea bu durumun zorlanan elektrik şebekelerinde kesintilere neden olabileceğinin de altını çizdi.
Piyasa araştırmacısı GfK’nın verilerine göre, Almanlar yılın ilk yarısında 600 bin elektrikli ısıtıcı satın aldı. Bu rakam geçen yıla nispeten yüzde 35’lik bir artış anlamına geliyor.
Satış rakamları, Rusya’nın Ukrayna’daki savaş nedeniyle gaz arzını kesebileceği ya da daha da kısıtlayabileceği korkusuyla hanelerin taşınabilir cihazlar da dahil olmak üzere elektrikli fanlı ısıtıcıları stokladığını gösteriyor. Andreae, insanların soğuk ev korkularını anladığını ancak bazı tedbirlerin “geri tepebileceğini” belirtiyor.
Almanya, diğer Avrupa Birliği ülkeleriyle birlikte, Rusya’nın Kuzey Akım 1 doğal gaz boru hattından yapılan sevkiyatı durdurmasının ardından enerji fiyatlarının daha da artmasıyla zorlanan hane ve sanayileri destekleyeceğini açıkladı.
Alman hükümeti, bir kesinti olması durumunda ilk olarak sanayi kullanıcılarının kesintiye uğrayacağını ve hanelerin kesintilerden muaf tutulacağını taahhüt etti.


İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”