Senatör Murphy, ABD Başkanı Donald Trump’ın hafta içinde Beyaz Saray’da İran gündemine ilişkin güncel durumu değerlendirdiği “Ulusa Sesleniş” konuşmasındaki ifadelerine tepki gösterdi.
Konuşmanın içeriğinin “sadece Trump’ın zihninde var olan gerçekliklere dayandığını” belirten Murphy, ABD’nin İran’a karşı saldırılarına yönelik “Biz bu savaşı kaybediyoruz.” dedi.
ABD’nin, (İran’ın) tüm füze, insansız hava araçları ve nükleer programlarını yok edemeyeceğini dile getiren Murphy, “İran, özellikle Hürmüz Boğazı’nı kalıcı olarak kontrol altına alırsa, bölgede savaştan öncekinden daha fazla güç sergiler. Sahip olmadığımız milyarlarca doları harcıyoruz ve dünyayı istikrarsızlaştıran ve bizi beceriksiz gösteren bir savaşta Amerikan hayatlarını kaybediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Murphy, marttaki bir açıklamasında da ABD’nin İran ile savaşa neden girdiği konusunda “ikna edici argümanlar” görmediklerini belirterek, “İsrail bize İran’a ne zaman savaş açacağımızı söylememeli. Bu nasıl bir ortaklık?” demişti.


ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı
ABD’de işsizlik maaşı başvuruları arttı
Netanyahu, Lübnan ile varılan ateşkes sonrası güvenlik kabinesini toplayacak
Hizbullah lideri Kasım’ın ateşkesi reddetmesinin ardından İsrail’in kuzeyinde sirenler çaldı
ABD’de et yiyen parazit paniği! 60 yıl sonra görüldü karantina oluşturuldu
NATO Zirvesi için Ankara’da ‘kırmızı alan’ uygulaması yapılacak
ABD’de aile içi tartışma katliama dönüştü
Güney Kore’de seçim atmosferi! Yerel seçimler için sandık başında