BBC’nin haberine göre, Kaliforniya’da sıcaklıklar 53,9, Las Vegas’ta 47,2, Arizona’da 43, Teksas’ta ise 38 dereceye ulaştı.
Ulusal Meteoroloji Servisi (NWS), ABD’nin güneybatısında etkili olan sıcak hava dalgasını “bugüne kadarki en şiddetli hava olaylarından biri” olarak nitelendirdi. NWS, ABD’nin diğer güney eyaletlerinde de sıcaklığın artacağını bildirdi.
Yetkililer, sıcaklığın 110 milyondan fazla kişiyi etkilemeye devam edeceğini ifade ederken, 38 şehirde sıcaklık rekoru kırılması bekleniyor.
Kaliforniya ve Nevada eyaletlerinde bazı kamu binaları sıcaktan korunmak isteyenlere açılırken, evsizler mobil kliniklere başvurdu.
Beyaz Saray, ABD genelinde sıcak hava dalgasının, milyonlarca kişiyi etkilediğini aktararak, hazırlıklı olma ve güvenli kalma çağrısında bulunmuştu.

İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”