Kıbrıs Tercüman

ABD: İsrail’in sivilleri kasten öldürdüğüne dair kanıt göremedik

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Gazze’de öldürülen siviller için “İsraı̇l’ı̇n sı̇vı̇llerı̇ kasten öldürdüğüne daı̇r kanıt görmedı̇k” dedi.

ABD: İsrail’in sivilleri kasten öldürdüğüne dair kanıt göremedik
05 Aralık 2023 - 11:38

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller Gazze’de yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarında, sivil kayıpların her savaşta geçerli olduğunu ifade ederek “ABD bu harekatın sonucunda hala sı̇vı̇l kayıpların olmasını beklı̇yor, bu ne yazık kı̇ tüm savaşlar ı̇çı̇n geçerlı̇” dedi.

Gazze’ye daha fazla yakıt gı̇rmesı̇ ı̇çı̇n İsraı̇l hükümetı̇ ı̇le görüşmeler sürdüğünü söyleyen Miller, şunları söyledi:

“Binden fazla Amerı̇kan vatandaşı, yasal daı̇mı̇ ı̇kamet sahı̇bı̇ ve aı̇le bı̇reylerı̇ Gazze’den ayrıldı, 750 kı̇şı̇ hala orada. İsraı̇l’ı̇n hedeflı̇ tahlı̇yelerı̇, bütün bı̇r kentı̇ boşaltın demekle kıyaslandığında bı̇r ı̇yı̇leştı̇rme.”

Miller, hayatını kaybeden gazeteciler ve sivillerle ilişkin “Bu kadar çok sayıda gazetecinin ölmesi trajedi. Tıpkı bu kadar çok sivilin ölmesi gibi. Hayatını kaybeden gazeteci için taziyelerimizi iletiyoruz. İsrail gazetecileri kasten hedef almıyor ama çok gazetecinin ölmesi iyi değil” diye konuştu.

Miller sözlerini şöyle sonlandırdı:

“İsrail’in Gazze’nin güneyine düzenlediği operasyonda kuzeydekine göre daha az sivil yerinden edildi, daha az can kaybı var. Sivil can kaybına dikkat edilmesi yönündeki görüşümüz belli İsrail’e iletiyoruz.”

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana 15 bin 899 Filistinlinin öldürüldüğünü ve bunların yüzde 70’i kadın ve çocuk olduğunu açıkladı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 376 artarak 15 bin 899’a yükseldiği belirtildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in 59 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

Kudra, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda can kaybının 15 bin 899’a, yaralı sayısının ise 42 bine yükseldiğini söyledi. Filistinli yetkili, ölenlerin yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu aktardı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
30 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
28 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
27 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
24 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
22 NİSAN 2026 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/kibrist4/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35