Macaristan Başbakanı Victor Orban’ı Beyaz Saray’da ağırlayan Trump, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Trump, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenmesi planlanan ancak daha sonra iptal edilen Trump-Putin zirvesinin yapılması ihtimaline ilişkin, “Her zaman bir ihtimal var. Çok yüksek bir ihtimal.” ifadelerini kullandı.
Olası bir görüşmenin Budapeşte’de yapılmasını isteyip istemediği sorulan Trump, “Macaristan’da, Budapeşte’de yapılmasını isterim. Başta yapmak istemediğimi fark ettim çünkü önemli bir şey olacağını düşünmüyordum. Ama yaparsak, Budapeşte’de olmasını isterim, evet, iyi olur.” diye konuştu.
ABD Başkanı Trump, 16 Ekim’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Devlet Başkanı Putin ve ben, Rusya ile Ukrayna arasındaki bu utanç verici savaşı sona erdirebilmek için üzerinde anlaşmaya vardığımız bir yerde, Macaristan’ın Budapeşte kentinde bir araya geleceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.
Beyaz Saray’ın 21 Ekim’de Trump ile Putin arasında yakın gelecekte bir zirve yapılmasının beklenmediğini açıklamasının ardından Trump, “Devlet Başkanı Putin ile olan toplantıyı iptal ettim çünkü bana doğru gelmedi.” demişti.


İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”