Fileleftheros gazetesi Rum Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına dayanarak Güney Kıbrıs’ta randevusuz aşı merkezlerinde(walk-in) 83 yaş ve üzeri kişiler için başlayan 3’üncü doz aşılama sürecine memnun edici şekilde devam ettiğini yazdı.
Habere göre tüm bölgelerdeki aşı merkezlerinde dün bin 706 kişi aşı olurken, sağlık sektöründeki kişilerin aşılanması sürecine de devam ediliyor.
Rum Sağlık Bakanlığı açıklamasında ayrıca 3’üncü doz aşı olmak isteyenler için mRNA aşısının yeteri kadar bulunduğunu da belirtti.
Öte yandan Alithia gazetesi Güney Kıbrıs’ta yetişkin nüfusun en azından tek doz aşı olanların oranının yüzde 80.8’e, aşı sürecini tamamlayanların ise yüzde 77.4’e yükseldiğini yazdı.
Habere göre 16-17 yaşındaki, en azından tek doz aşı olanların oranı yüzde 41, tamamen aşı olanların oranı ise yüzde 35.5 olarak kayda geçti.

Sessiz, sinsi düşman yüksek tansiyon
Sessiz, sinsi düşman yüksek tansiyon
15 OCAK 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Ticaret Odası: Ekonomik geleceğimizi bir bütün olarak ele almalıyız
Bakan Çavuşoğlu: Rum eğitim sistemi ELAM’cıların eline geçti