Anadolu Üniversitesi Yaz Okulu Sınavı’na girmek için dün Lefkoşa’daki Açık Öğretim Fakültesi’ne giden KKTC’de vatani görevini yapmakta olan bazı adaylar, PCR/Antijen testi istenince olay çıkardı
Ahmet UÇAR
“GEREKEN DUYURULARI YAPMIŞTIK”
… Ellerindeki başvuru belgelerinde PCR/Antijen testi istendiğine dair bir bilginin olmadığını ve bu şarttan habersiz olduklarını belirten adaylar, sınava giremeyince olay çıkardı, fakültenin camlarını kırdı. Olaya polis müdahale ederken, Anadolu Üniversitesi Koordinatör Yardımcısı Asena Asşehitoğlu, sosyal medya hesaplarından ve telefon mesajı yoluyla gereken duyuruları yaptıklarını, ancak Türkiye’den gelen bazı adayların bu duyurulardan habersiz olmaları nedeniyle sorun yaşandığını söyledi.
Ülkemizde yaşanan test çilesi eğitim alanına da yansıdı. Açık Öğretim Fakültesi’nde dün yapılan Anadolu Üniversitesi Yaz Okulu Sınavı’na girecek olanlardan Covid-19’la mücadele kapsamında PCR veya antijen testi talep edildi ancak Türkiye’den gelen kişilere gereken bilgilerin ulaşmaması sonucunda tartışma yaşandı. PCR veya antijen testleri olmadığı için sınava alınmayan kişiler okulun camını kırdı ve olay yerine polis çağrıldı. Elde edilen bilgilere göre, KKTC’de vatani görevlerini yapmakta olan ve sınav başvurularını Türkiye’deyken yapan bazı adaylar, giriş belgesinde test şartı olduğuna dair herhangi bir ibare olmamasına karşın, dün sınav için gittikleri Lefkoşa’daki Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde sınava girebilmeleri için PCR veya antijen testi yapma zorunlulukları olduğunu öğrenince sinirlenerek olay çıkardı. Sınava alınmamalarına kızan adaylar, görevlilerle tartışarak fakültenin camlarını kırınca olaya polis müdahil oldu. “Gereken duyuruları yaptık” Anadolu Üniversitesi Koordinatör Yardımcısı Asena Asşehitoğlu, sosyal medya hesaplarından ve telefon mesajı yoluyla gereken duyuruları yaptıklarını belirterek, Covid-19’la mücadele kapsamında test şartı arandığını ancak sınava girecek olan Türkiye’den gelen kişilerin bu duyurulardan habersiz olmaları nedeniyle sorun yaşandığına vurgu yaptı. Türkiye’den gelen kişilerin sınav başvurusunu Türkiye’de yapmaları ve Türkiye’de riskli kişileri gösteren Hayat Eve Sığar uygulamasının kullanılması nedeniyle giriş belgelerinde test şartının belirtilmediğini dile getiren Asşehitoğlu, bu kişilerin buradaki kuralları takip etmemelerinin sonucu olarak hem duyurulardan hem de test şartından habersiz olduklarını ifade etti. Asşehitoğlu, Türkiye’den gelen kişilerin Kuzey Kıbrıs’taki operatörlere bağlı olmamalarından dolayı test şartını bildiren mesajı alamadıklarına işaret etti. Asşehitoğlu, bu nedenle de görevli personellerle söz konusu kişiler arasında tartışma yaşandığını, sınava alınmayan kişilerin okula ait camı kırdıklarını ve polise haber verildiğini anlattı.