Amerikan Axios sitesinde Barak Ravid, ismini paylaşmak istemeyen İsrailli bir yetkiliye dayandırarak Netanyahu’nun şaşkın olduğunu söyledi.
İsrailli yetkili, Netanyahu’nun Hamas’ın cevabı ve Trump’ın bu cevaba ilişkin yaptığı açıklama arasında geçen sürede yaptığı istişarelerde, Hamas’ın cevabını Trump’ın planının reddi olarak değerlendirdiğini vurguladı.
Buna karşın istişarelere katılan İsrailli yetkililerin Hamas’ın yanıtını anlaşmaya varılmasına yol açıcı “olumlu bir tepki” olarak gördüğü aktarıldı.
Netanyahu’nun, Hamas’ın yanıtına ilişkin açıklamayı ABD ile koordinasyon içinde yapmayı düşünürken gelen Trump’ın açıklamasına şaşırdığı belirtildi.
Hamas, ABD Başkanı Trump’ın Gazze planındaki esir değişimini kabul ettiğini ve diğer bazı maddelerin müzakere edilmesi gerektiğini açıklamıştı. ABD Başkanı Trump da Hamas’ın yanıtına ilişkin yaptığı açıklamada, “Hamas tarafından az önce yapılan açıklamaya dayanarak onların kalıcı bir barışa hazır olduklarına inanıyorum. İsrail, Gazze’ye yönelik bombardımanı derhal durdurmalı ki esirleri hızlı ve güvenli bir şekilde çıkarabilelim.” ifadelerini kullanmıştı.


Bosna Hersek’te huzurevinde yangın faciası çok sayıda ölü var
Bosna Hersek’te huzurevinde yangın faciası çok sayıda ölü var
ABD’de 36. gününe giren hükümet kapanması ülkenin en uzun kapanması olarak kayıtlara geçti
New York Belediye Başkanı seçilen Mamdani’nin zafer konuşması: ”Beni dinle Trump!”
Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan ‘İsrail ile ticaret yapılıyor’ iddiasına sert tepki
Hamas, bir esirin cesedini daha Kızılhaç’a teslim etti
İsrail’den Lübnan’a İHA saldırısı! Ölü ve yaralılar var
İsrail ordusu, Gazze’de ‘Sarı Hattı aştıkları’ iddiasıyla 2 Filistinliyi öldürdü