Kıbrıs Tercüman

Mesarya sulak alana çevrilecek!

Mesarya sulak alana çevrilecek!
11 Ekim 2021 - 19:10

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerini kabul etti.

Arıklı kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de üretim yapan ve ürettiğini satan bir toplum yaratmak için yola çıktıklarını belirterek, bununla ilgili Türkiye Cumhuriyeti ile bir ticaret anlaşması eylem protokolü imzaladıklarını anımsattı.

Arıklı, tarımdaki çeşitliliği arttırmaya yönelik ise Geçitköy’deki su ile Mesarya Ovası’nı sulak alana çevirerek, tarıma elverişli hale getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Erhan Arıklı, “Orada ürettiğimiz ürünleri, hammadde olarak değil de, mamul ya da yarı mamul olarak Güvercinlik bölgesinde oluşturulacak işletmelerde işleyerek, satmayı planlıyoruz. Bu noktada sizlerle birlikte yapacağımız çok fazla şey var” şeklinde konuştu.

 

“KKTC’ye yıllardır uygulanan ambargoları deldik”

“Artık burada ürettiğimiz her şeyi, Anavatan Türkiye’ye, oradan da tüm dünyaya satabileceğiz” diyen Başbakan Yardımcısı Arıklı, şöyle devam etti:

 

“Bu şekilde KKTC’ye yıllardır uygulanan ambargoları delmiş oluyoruz. Şu anda geriye kalan sadece üretim… Burada da ürün çeşitliliğimizi arttırmamız gerekmektedir ve yeni ürünlerin üretilmesi noktasında, sizlerin bilgi tecrübesinden faydalanacağız.”

“Yeşil Hat tüzüğü ile Güney‘e ve Güney’den de öteye satış yapabileceğiz”

Güvercinlik bölgesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nde 174 tane küçük ölçekli sanayi kuruluşunun yer alacağını, yapının tamamen ihracata yönelik olacağını vurgulayan Erhan Arıklı, şunları kaydetti:

 

“TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay ile görüştüğümüzde, Türkiyeli iş adamları ve KKTC’li iş adamlarının konsorsiyumuna ağırlık verecek şekilde karara vardık. Aynı zamanda Yeşil Hat Tüzüğü ile güneye ve güneyden de daha öteye Avrupa’ya satış yapabileceğiz.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
17 OCAK 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
16 OCAK 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
15 OCAK 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
14 OCAK 2025 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.