Kıbrıs Tercüman

KTAMS, hükümeti eleştirdi!

KTAMS, hükümeti eleştirdi!
10 Mart 2022 - 14:23

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Başkanı Güven Bengihan, kabinede yapılan değişikliğe ilişkin olarak hükümete eleştirilerde bulunarak, “1974 yılından bu yana en büyük ekonomik krizin yaşandığı bu süreçte çok büyük vaatlerle hükümete gelenlerin halkımızı içine düşürdüğü durumu anlatacak kelime bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

KTAMS Başkanı Bengihan, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, “Çalışanlar, emekliler, dar ve sabit gelirli kesimler her gün yapılan zamlarla, hayat pahalılığı altında ezilirken, asgari ücretliler açlık sınırı altında yaşamak zorunda kalırken, ülkeyi yönettiğini iddia edenler figüran olmaktan öteye gidemiyorlar” ifadelerinde bulundu.

Bengihan, açıklamasında devamla şunları söyledi:

 

“ ‘İstikrar’ ve ‘ Hükümet Bizim İşimiz’ sloganları ile yola çıkanların ‘Hükümet’ derken sadece makam koltuklarını kastettikleri ortadadır. ‘İstikrar’ sözünden ne anladıklarını da yine yaşayarak görüyoruz. Hükümetin güvenoyu almasının üzerinden daha bir hafta geçmeden, UBP 19 Şubat tarihli Parti Meclisi toplantısında kabinede teknokrat bakan olmayacağı kararı alınmasına rağmen yapılan değişiklik mi istikrar? Basın mensuplarını, halkı yalancılıkla suçlayıp daha üzerinden 24 saat geçmeden söylenenlerin birebir gerçekleşmesi karşısında Sn. Başbakan’ın halktan özür dilemesi gerekir.”

“Tüm bu yaşananlar Kıbrıs Türklerinin iradesinin bir kez daha ayaklar altına alınması değilse nedir? Seçimlerine müdahale edilen, bununla yetinilmeyip kimlerin bakan olunacağına dahi Başbakanın değil, dışarıdan birilerinin karar verdiği bir ülkede ‘egemen devlet’ten bahsetmek alay konusu olmaktır” diyen Bengihan, “Kıbrıslı Türklerin iradesine yapılan bu aşağılayıcı müdahalelere çanak tutanlar bunun sorumluluğundan kurtulamayacaklar” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
15 OCAK 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
14 OCAK 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
13 OCAK 2025 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
12 OCAK 2024 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
11 OCAK 2025 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.