Kıbrıs Tercüman

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, çözüm üretmek için çalıştay yapıyor

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, çözüm üretmek için çalıştay yapıyor
22 Aralık 2021 - 13:56

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), Türk Lirası’nın değer kaybından dolayı baş gösteren sıkıntılara çözüm üretmek maksadıyla bir günlük, sonuç odaklı çalıştay yapıyor.

Odadan verilen bilgiye göre, saat 10.30’da KTEZO Taner Akcan Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi’nde başlayan çalıştayda, ekonomistler, esnaf, mesleki örgütlerin ve parti temsilcilerinin katılımıyla, döviz cinsinden krediler ve genel olarak banka borçları, döviz üzerinden kiralar ve asgari ücret ele alınacak.

Çalıştayla ilgili açıklamada, Türk Lirası’nın değer kaybından dolayı döviz üzerinden alınan borçların toplam borçlar üzerinden oranının yüzde 70’e çıktığı belirtilerek, “Odamız bu durumu olağanüstü bir durum olarak değerlendirmektedir. Bu çerçevede tüm toplum kesimlerinden temsilcilerin katılımı ve önerileri kaçınılmaz olmuştur” denildi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
29 EYLÜL 2023 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
28 EYLÜL 2023 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
27 EYLÜL 2023 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
26 EYLÜL 2023 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
25 EYLÜL 2023 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.