Kıbrıs Tercüman

Güney Kıbrıs, Yoğun Bakım Uzmanı getirecek

Güney Kıbrıs, Yoğun Bakım Uzmanı getirecek
23 Ağustos 2021 - 12:29

Sağlık Bakanlığı Avrupa Tıp Ajansı’nın üçüncü doz aşı kararını beklerken yurt dışından Yoğun Bakım Birimi uzmanlarını davet edecek

Sağlık Bakanlığı Daimi Sekreteri Christina Yiannaki, Bakanlığın Lefkoşa Genel Hastanesi’ndeki doktorlara yardımcı olmak için diğer ülkelerden Kıbrıs’a Yoğun Bakım Birimi (ICU) uzmanları davet etmeyi planladığını bildirdi.

Bayan Yiannaki cuma günü yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın, Avrupa Tıp Ajans üçüncü doz aşıya yeşil ışık verene kadar üçüncü doz aşıları halka sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Lefkoşa Devlet Fuarı’nda faaliyette olan randevusuz aşı merkezini ziyaret eden Christina Yiannaki, bugün saat 11.00’e kadar Kıbrıslı Türkler ve mülteciler dâhil 600 kişinin aşılandığını duyurdu.

Bayan Yiannaki, Perşembe gününe kadar randevusuz merkezlerimde 30.000 aşı yapıldığını, cuma günü de 3.000 aşı yapılabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Daimi Sekreteri basına açıklamasında, bu planın 1 Eylül’e kadar devam edeceğini, 1 Eylül’den itibaren de cumartesi günleri ve öğleden sonraları da aşı yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Nüfusun yaklaşık %77,2’sine en az bir doz Covid-19 aşısı yapıldı. Bakanlığın hedefi bu oranı %81’e çıkarmak ve nüfusun %71,8’ini tam aşılamak oluyor.

Bir soruyu yanıtlayan Yiannaki, Bakanlığın yurt dışından Yoğun Bakım Birimi uzmanı davet etmeyi planladığı haberlerini doğruladı; ‘Bu girişim Lefkoşa Genel Hastanesi’ndeki ICU uzmanlarına yardımcı olma bakımından önemlidir’ şeklinde konuştu.

Bu arada Covid-19 tedavisi gören hastaların 462’si özel sektöre, 47’si özel sektördeki ICU’lere sevk edildi, Bu hastalardan 27’si hala tedavi görüyor.

“Bu durum kontrol edilebilir düzeydedir. Devlet hastanelerine çok yardım ediyoruz ve her gün bu yükün bazılarını almaya çalışıyoruz” diyen Yiannaki, koğuşlarda hasta sayısının düşmesine rağmen entübe edilmiş hastaların sayısının değişmediğini anlattı.

Christina Yiannaki bir başka soruyu ise, ‘Bakanlık Avrupa Tıp Ajansı’ndan (EMA) onay alır almaz üçüncü doz aşıları yapmaya hazırdır’ şeklinde yanıtladı.

Güvenilir kaynaklara göre, EMA’nın yeşil ışık yakması durumunda, üçüncü dozun aşılanmasına bakımevlerinde yaşayan yaşlılardan başlanacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.