Kıbrıs Tercüman

Bakan Oğuz açıkladı: Bazı suçlar hariç, tutuklulara kelepçe takılmayacak

Bakan Oğuz açıkladı: Bazı suçlar hariç, tutuklulara kelepçe takılmayacak
09 Temmuz 2024 - 19:27

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan değişiklik ile birlikte bazı suçların haricinde, tutuklulara kelepçe takılmaması yönünde uygulama başlatıldığını açıkladı. CTP Genel Başkanı Erhürman’ın mahkemeye elleri kelepçeli çıkarılan eczacılardan özür dilenmesi gerektiği yönündeki konuşmaya yanıt veren Dursun Oğuz, hükümet olarak özür dilediklerini vurguladı.

İçişleri Bakanı  Dursun Oğuz , Meclis’te konuşarak, 26 Haziran 2024 tarihinde, Tutuklu Kişilerin Sevk ve Taşınması Emirnamesi’nde bir değişiklik yapıldığını buna göre; tutukluların, kelepçesiz bir şekilde mahkemeye sevk edilebileceğini bildirdi.

Ancak somut olayın özelliğine göre ilgili polis amirinin talimatı ile taammüden katil ve adam öldürme suçları ile taammüden katillik ve intihara ilişkin suçların bu uygulamanın dışında olduğuna dikkat çeken İçişleri Bakanı Oğuz, “26 Haziran 2024 tarihinde yapılan değişiklik ile tutuklular mahkemeye kelepçesiz bir şekilde sevk edilebilir. Bu durumda, yeterli polis gücü ile tedbir alınır” ifadelerini kullandı.

Dursun Oğuz, ECZACILARLA İLGİLİ ÖZÜR DİLEDİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis kürsüsünde, mahkemeye elleri kelepçeli çıkarılan eczacılardan özür dilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, eczacıların elleri kelepçeli şekilde mahkemeye çıkarılmasının yanlış olduğunu işaret ederek özür diledi.

BAZI SUÇLAR HARİÇ, TUTUKLULARA KELEPÇE TAKILMAYACAK…

Bakan Oğuz, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, şunları açıkladı:

“Adalet herkes için gereklidir. Kurumların ve insanların güvenlik ve itibarının korunması gerekiyor. İnsanların hak etmediği şekilde ellerinin kelepçelenerek çıkarılması hepimizin yüreğini sızlattı.

26 Haziran 2024 tarihinde, Tutuklu Kişilerin Sevk ve Taşınması Emirnamesi’nde bir değişiklik yapıldı. Ancak somut olayın özelliğine göre ilgili polis amirinin talimatı ile taammüden katil ve adam öldürme suçları ile taammüden katillik ve intihara ilişkin suçlar hariç, tutuklu kelepçesiz bir şekilde sevk edilebilir. Bu durumda, yeterli polis gücü ile tedbir alınır.

Yani 26 Haziran 2024 tarihinden itibaren ilgili amirin yetkisi dahilinde, kelepçe takılmaması yönünde uygulama başlatılmıştır.

Şu andaki uygulama bu şekildedir”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.