ABD, İngiltere, Fransa ve Ukrayna’nın liderleri, Papa Franciscus’un cenaze töreni marjında Vatikan’da bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi.
Dünya liderleri, Papa Franciscus’un cenaze töreni marjında Vatikan’da bir araya geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer arasındaki görüşme, Hristiyanlığın en büyük kilisesi olarak kabul edilen Aziz Petrus Bazilikası’nda gerçekleşti.
Dörtlü zirvenin yanı sıra bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, İtalya’nın başkenti Roma’da, Rusya-Ukrayna Savaşı bağlamında ateşkes meselesini görüştü.
Macron, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Zelenskiy ile Roma’da gerçekleştirdikleri görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya-Ukrayna Savaşı’na son verme amacında hemfikir olduklarını aktaran Macron, “Ukrayna, koşulsuz ateşkese hazır. Başkan Zelenskiy, bugün bunu bana yeniden söyledi” ifadelerini kullandı.
Macron, Zelenskiy’nin ateşkesin uygulanması için Amerikalılar ve Avrupalılarla çalışmak istediğini kaydederek, “Gerçekten barışı istediğini gösterme sırası (Rusya) Devlet Başkanı Putin’de” değerlendirmesinde bulundu. Emmanuel Macron, Ukrayna’da hem ateşkesin sağlanması hem de bu ülkede kapsamlı ve kalıcı bir barışa ulaşılması için Gönüllüler Koalisyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
Öte yandan Zelenskiy, Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus’un cenaze töreni öncesi ABD Başkanı Trump ile baş başa görüştü.
Görüşmenin ardından Zelenskiy, “İyi bir toplantıydı. Birçok şey konuştuk. Ele aldığımız her konuda sonuç almayı umuyorum. İnsanlarımızın hayatlarını korumak, tam ve şartsız ateşkes, başka bir savaşın çıkmasını önleyecek güvenilir ve kalıcı bir barış. Ortak sonuçlar elde etmemiz halinde tarihi olma potansiyeline sahip oldukça sembolik bir toplantı. Teşekkürler Başkan Trump” açıklamasını yaptı.


Gazzeli baba, yaklaşık üç yıldır enkaz altındaki çocuklarının izini arıyor
Gazzeli baba, yaklaşık üç yıldır enkaz altındaki çocuklarının izini arıyor
İsrail ordusu, son 24 saatte Lübnan’ın güneyinde 200 noktaya saldırı düzenledi
ABD’den İran’a mesaj iletecekler! Heyet yola çıktı
İranlı yetkiliden ABD ile ateşkesin uzamasıyla ilgili açıklama
ABD Başkanı Trump bizzat duyurdu! İki ülke 34 yıl sonra görüşecek
Meloni ve ABD Başkanı Trump arasında soğuk rüzgarlar! ‘Ona şok oldum…’
CENTCOM açıkladı! ABD’nin abluka hamlesiyle İran’ın ticareti tamamen durdu