Rusya’da Kırım sahillerine yağan 8 bin ölü kuşun görüntüsü dehşete düşürdü. Dünya basını, şoke eden görüntüleri ‘kıyamet’ başlığıyla verirken, ülkenin yerel basın siteleri ise kuşların çoğunun göçmen olduğunu belirtti. Uzmanlar bu duruma sebep olanın bir çeşit virüs olduğunu düşünüyor.
Milliyet’in haberine göre, yerel medya ise Karadeniz’in iç kısmında yer alan Azak Denizi’ndeki Sivaş Körfezi ve Arabat Oku sahillerinin yaklaşık sekiz bin ölü kuşla kaplandığını bildirdi. Sahilleri kaplayan kuşlar arasında karagerdanlı dalgıç kuşu, deniz güvercinleri ve martılar var. Rus televizyonları Kırım sahillerinden yaptıkları yayınlarla felaketi izleyicilerine aktarıyor.
Kırım Federal Üniversitesi’nden ekolojist Grigory Prokopov, “Binlerce ölmüş kuş kaydettik. Çoğunluğu zehirlenmiş gibi görünmüyordu. Belirtiler kuşların hastalanıp öldüğünü gösteriyor. Bu merkezi sinir sistemindeki bir hasara çok benziyor. Yüksek ihtimalle bir çeşit virüs. Ancak nihai yargıya veterinerlerin araştırması ulaşacak” dedi.
Karadeniz kıyısını kıyamet filmlerine benzeten ölü kuşların çoğunun göçmen olduğunu ve Kırım sahillerinde kış mevsimini geçirdikleri kaydedildi. Yerel halk, yoğun hava kirliliği nedeniyle kuşların ölmüş olabileceğini düşünüyor. Uzmanlar ise, hayvanların toplu şekilde ölümlerinin yeni bir ‘kuş gribi’ belirtisi olmasından korkuyor.

İran basını: Tahran, Hürmüz Boğazı'na ilişkin şartlarını Pakistan aracılığıyla ABD'ye iletti
İran basını: Tahran, Hürmüz Boğazı'na ilişkin şartlarını Pakistan aracılığıyla ABD'ye iletti
Ermenistan Parlamentosu, hükümetin Bakü ve Ankara ile normalleşmenin yer aldığı 5 yıllık programını onayladı
Rusya: NATO askerlerinin Ukrayna'da konuşlandırılması ihtimali kabul edilemez
ABD'nin diplomatlarını Orta Doğu'daki büyükelçiliklerine geri göndermeye hazırlandığı iddia edildi
Katar: ABDİran müzakerelerinin yeniden başlaması için çabalar sürüyor ancak henüz ilerleme yok
AP: ABD yönetimi yaklaşık 200 bin yabancının vizesini iptal etmeye hazırlanıyor
İran Ekonomi Bakanı: ABD'nin yeni yaptırımlarına karşı tamamen hazırlıklıyız