Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni’nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyonist hezeyanlarla gözü dönmüş İsrail hükümeti, görevi, barışı, insan haklarını, basın özgürlüğünü, demokrasiyi korumak olan tüm yapıları esir almıştır.” dedi.
Erdoğan, “50 bin masumun vahşice katledildiği, bir avuç toprak parçasına hapsedilmiş 2 milyon kişiye bomba yağdırıldığı, insanlık adına utanç verici günler yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netanyahu denilen insanlık düşmanını durduracak, katliam şebekesinden hesap soracak caydırıcı bir adım atılmıyor. Bu insanlığın tükenişidir.” diye konuştu.
Erdoğan, “(Gazze için) Birkaç ülke dışında, üzülerek söylüyorum, İslam dünyasından güçlü bir tepki yükselmiyor. Bu dağınıklığın da tarihe kaydedildiği unutulmamalı” dedi.
İslam dünyasının bu süreçteki duruşunu eleştiren Erdoğan, “Nüfusu 2 milyara yaklaşan İslam alemi olarak maalesef Gazze’de ve Lübnan’da başarılı sınav veremedik” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
“(Gazze) Kaldıkları çadırlarda siyonist canilerin bombalarıyla diri diri yanarak şehadete eren kardeşlerimize karşı sorumluluklarımız var. Bizim, Gazze’de yerle bir edilen evinin yıkıntıları içinde elinde tespih, kucağında Kur’an-ı Kerim’le şehit olan çocuklara borcumuz var.
Toprağın üstünde şerefsizce yaşamaktansa toprağın altında şerefimle yaşarım diyerek kanının son damlasına kadar vatanlarını savunan Filistinli yiğitlere hak ettikleri şekilde sahip çıkamadık.
Bizler öte dünyada yaptıklarımız kadar yapmadıklarımızın da hesabını vermekle mükellefimiz. Müslümanların üzerine serpilmiş ölü toprağı hakkında başımızı iki elimizin arasına alıp hepimizin mutlaka tefekkür etmesi gerektiğine inanıyoruz.
Dünyanın dört bir yanında hayatta kalma mücadelesi veren mazlumların, mağdurların, Türkiye’den ve bu ümmetten ümidi var. Bu ümitleri boşa çıkaramayız.
Başta yardımsever milletim olmak üzere kalbi Filistin ve Lübnan için atan tüm insanları mazlumlara el uzatmaya davet ediyorum.”


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Murat Kurum’dan Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki
Erdoğan ve Trump’tan kritik telefon görüşmesi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Masada kritik konular var
Sosyal medya ve doğum izni düzenlemesi
MHP Genel Başkanı Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
Bakan Fidan’dan savaş mesajı! Skandal karara tepki: Tehlikeli bir adım