Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon diplomasisini sürdürüyor. Son olarak ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Doğu’daki olayları ele aldı.
İsrail’de Netanyahu yönetiminin ateşkes ve barış istemediğini belirten Erdoğan, ABD Kongresi’ndeki görüntülerin Türkiye ve dünyada derin hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri İsmail Heniyye’ye düzenlenen suikastın ateşkes çabalarına ağır bir darbe indirdiğinin de altını çizdi.
ABD Başkanı Joe Biden ise, MİT’in gerçekleştirdiği başarılı rehine takasından dolayı teşekkürlerini iletti.
İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Görüşmede Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, Gazze meselesi, Türkiye’de gerçekleştirilen rehine takası, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan; Netanyahu yönetiminin ateşkes ve barış istemediğini her adımda gösterdiğini, ABD Temsilciler Meclisindeki görüntülerin Türkiye ve dünyada derin hayal kırıklığı oluşturduğunu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye düzenlenen suikastin ateşkes çabalarına ağır darbe indirdiğini, İsrail’in Gazze’deki ateşi bütün bölgeye yaymak için çalıştığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve ABD ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için Türkiye’nin elinden geleni yaptığını ve buna devam edeceğini belirtti.
Görüşmede ABD Başkanı Biden, rehine takasının sorunsuz bir biçimde gerçekleşmesi için gösterdiği gayret nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.


Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki terör saldırısını en güçlü biçimde kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan’daki terör saldırısını en güçlü biçimde kınadı
Türkiye’de Nisan ayı enflasyonu açıklandı
İstanbul’da TOKİ kura çekimi heyecanı! Erdoğan: ‘Kiralık Sosyal Konut uygulamamızı ilk kez İstanbul’da başlatıyoruz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehter Marşı’nı protesto eden CHP’lilere Ahmet Kaya şarkısıyla tepki gösterdi
Erdoğan ve Trump’tan kritik telefon görüşmesi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Masada kritik konular var