Katoliklerin ruhani lideri ve Papa Franciscus, İsrail’in Gazze’ye saldırıları karşısında ateşkes istedi..
Vatikan’ın resmi yayın organlarından Vatican News sitesinin haberine göre, Papa Franciscus, yıllık konuşmasında, barış ve insan onuruna karşı tehditleri sıraladı.
Papa Franciscus, Rusya-Ukrayna Savaşı, İsrail’in Gazze’yi işgali, iklim krizi, nükleer silahların “ahlaksız” üretimi ve insan hakları ihlallerine değindi.
Barışın yok olduğu olaylar meydana gelirken, dünyanın 2024’e girdiğini söyleyen Papa Franciscus, sivillerin zor durumda kaldığına dikkati çekti.
Uluslararası hukukun “ihlal edilmesini” kınayan Papa, “savaş suçlarının yalnızca tespitinin değil önlenmesinin gerekliliğini” dile getirdi.
Papa, terörizm ve aşırıcılığın, insanlar arasındaki anlaşmazlıkların çözümü olmadığının altını çizdi.
İsrail’in saldırılarının, Gazze’de binlerce kişinin yaralanmasına, ölmesine ve yerlerinden edilmesine neden olduğunu vurgulayan Papa Franciscus, bölgede “derhal ateşkes ilan edilmesi, esirlerin serbest bırakılması ve Filistinlilerin insani yardımlara erişiminin sağlanması” çağrısı yaptı.
Papa, “iki devletli çözüme ve kalıcı barış ve güvenlik amacıyla Kudüs’e uluslararası özel statü teminatı verilmesine” olan desteğini yineledi.
Papa Franciscus, konuşmasında taşıyıcı annelik uygulamasına da değindi.
Söz konusu uygulamayı “aşağılık” olarak nitelendiren Papa Franciscus, gebeliği “ticarileştirdiği” gerekçesiyle taşıyıcı anneliğin, küresel ölçekte yasaklanması çağrısı yaptı.
Taşıyıcı anneliğin, doğmamış çocukları “insan ticareti nesnesine dönüştürdüğünü” belirten Papa Franciscus, uluslararası topluluğun bu uygulamayı “evrensel olarak yasaklaması” gerektiğini dile getirdi.
Papa Franciscus, “Sözde taşıyıcı anneliği, annenin maddi ihtiyaçlarını kötüye kullanan, anne ve çocuğun onuruna karşı büyük bir saygısızlık, aşağılık bir uygulama olarak görüyorum.” dedi.
Taşıyıcı anneliği daha önce de “kiralık rahim” olarak tanımlayan Papa Franciscus, Katolik Kilisesi’ne söz konusu uygulamaların Avrupa ülkelerinde yasaklanması çağrısında bulunmuştu.

Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Bozkurt-Abana Devlet Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı, 35 Yataklı Yeni Hastanede Sağlık Hizmeti Sunuluyor
AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Fatma Serap Ekmekci: “Göl Köy Tarım Lisesi 24 ay içinde öğrencilerimize kapısını açacak”
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesinde İncelemelerde Bulundu
KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan Kastamonu’da STK temsilcileriyle buluştu: “Önümüzdeki sene Kastamonu’ya bir meslek lisesi yapmak istiyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Politikalarımızın merkezine aile kurumunu konumlandırıyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Terörsüz bir Türkiye’ye doğru emin adımlarla ilerliyoruz”