Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby dün Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında İsrail ile Hamas arasında devam eden savaş ve İsrail’in Gazze’ye yönelik hava operasyonları konusunda açıklamalarda bulundu.
Kirby, Gazze’de bir ateşkesin “sadece Hamas’a yarayacağını” belirtti. Ancak insani yardımların geçişini sağlamak için çatışmalara ara verilmesinin dikkate alınması gerektiğini ifade etti.
DW Türkçe’de yer alan habere göre, ABD’nin İsrail’i Hamas’a karşı yürüttüğü savaşta sivil kayıplardan sakınmaya çağırdığını belirten Kirby, sivillerin zarar görmesinin engellenmesinin mümkün olmadığını söyledi.
Kirby, “Bu bir savaş. Bu bir çarpışma. Bu kanlı, çirkin ve giderek de karmaşık bir hale gelecek ve siviller zarar görmeye devam edecek” dedi.
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki (BMGK) konuşmasında ateşkes çağrısı yapmış, İsrailli yetkililer ise bu öneriyi geri çevirmişti.
Pentagon Sözcüsü Kirby, “Sivillerin korunması için her tür önlemin alındığını görmek istiyoruz; bir operasyondaki duraklamalar bir araçtır ve geçici zamanlarda kullanılabilecek bir taktiktir” dedi. Kirby, bunun “ateşkes ile eş tutulamayacağını” ifade etti.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de bugün BMGK’da insani yardımların geçişini sağlamak için çatışmalara ara verilmesini öngören ancak tam bir ateşkes içermeyen bir karar için destek istemişti.
ABD Başkanı Joe Biden ise pazartesi günü yaptığı açıklamada, Hamas’ın elindeki 200’den fazla rehine serbest bırakılmadan bir ateşkes hakkında “konuşmanın” mümkün olmadığını söylemişti.
Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırıda bin 400 kişi hayatını kaybetmiş, 200’den fazla kişi de rehin alınmıştı. Saldırının ardından İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava operasyonlarında Hamas’ın verilerine göre 5 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Kastamonu’da Olukbaşı Semt Polikliniği İçin Temel Atıldı, 60 Poliklinik ve 24 Saat Acil Servis Hizmeti Sunulacak
Bozkurt-Abana Devlet Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı, 35 Yataklı Yeni Hastanede Sağlık Hizmeti Sunuluyor
AK Parti Kastamonu Milletvekili Av. Fatma Serap Ekmekci: “Göl Köy Tarım Lisesi 24 ay içinde öğrencilerimize kapısını açacak”
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Çatalzeytin İlçe Devlet Hastanesinde İncelemelerde Bulundu
KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan Kastamonu’da STK temsilcileriyle buluştu: “Önümüzdeki sene Kastamonu’ya bir meslek lisesi yapmak istiyoruz”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Politikalarımızın merkezine aile kurumunu konumlandırıyoruz”
Kastamonu Belediyesi: “Çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın can güvenliğini her şeyin üzerinde tutuyoruz”