Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyılın en büyük depremi olduğunu söyledi.
Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş’te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 820’ye yükseldiğini açıkladı.
Fas İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ölenlerin büyük çoğunluğunun Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Şişava kentlerinden olduğu kaydedildi.
Fas resmi ajansı MNA’ya konuşan Enstitü Başkanı Cabur, depremin merkez üssünün Marakeş’in 80 kilometre güneybatısındaki El-Huz bölgesi olduğunu ve 400 kilometrelik alanda hissedildiğini belirtti.
Enstitü’nün yüzyıldan bu yana ilk kez bu büyüklükte bir depremi kaydettiğine dikkati çeken Cabur, depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu vurguladı.
Cabur, yüzlerce artçı sarsıntı yaşandığını, bunların en güçlüsünün ise 6 büyüklüğünde olduğunu, ancak artçıların büyük çoğunluğunun hissedilmediğini aktardı.

Fas’taki “Kanal 1” televizyonu, depremin pek çok kentte hasara yol açtığı bilgisini geçerken, “El-Yevm 24” haber sitesi de depremde Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü bildirdi.
Sosyal medya platformlarında halkın deprem sonrası sokaklara çıkmasına ve binaların çöküş anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.
Depremde Marakeş’in tarihi surlarının bir kısmının da zarar gördüğü aktarıldı.
Fas medyası, yerel saatle 23.10’da meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde de hissedildiğini belirtti.

“El-Yevm 24” haber sitesi, depremde Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü belirtti.
Sosyal medya platformlarında halkın deprem sonrası sokaklara çıkmasına ve binaların çöküş anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.
Yerel gazeteler, Fas’ta yerel saatle 23.10 sularında meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde hissedildiğini yazdı.

Yerel basın tarafından ilk bilgilerde depremin 6,8 büyüklüğünde olduğu aktarılırken, Almanya Sismoloji Merkezi de depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

Irak, ABD-Suudi Arabistan saldırılarını kınadı, egemenlik ihlali uyarısında bulundu
Irak, ABD-Suudi Arabistan saldırılarını kınadı, egemenlik ihlali uyarısında bulundu
ABD Başkanı Trump’tan İran’a yeni tehdit
ABD’nin İran’a deniz ablukasında 17 ticari geminin rotası değiştirildi
Rusya Devlet Başkanı Putin ordudaki asker sayısını artırdı
Pakistan’da acı tablo: Yağış ve seller nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti
Guterres’ten İsrail’e Suriye tepkisi: Toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli
Netanyahu’dan ‘Suudi Arabistan ile normalleşme’ açıklaması