France 24 ve RFI’nın bağlı olduğu medya grubu France Medias Monde’dan yapılan açıklamada, France 24 ve RFI’nın yayınlarının Nijer’de yasa dışı şekilde kesilmesinin kınandığı belirtildi.
Askeri hükümetlerin yönetimde olduğu Mali ve Burkina Faso’da da France 24 ve RFI yayınları kalıcı olarak kesilmişti. Elektriğe ve internete erişimin son derece kısıtlı olduğu Batı Afrika’da radyo, ana haber alma aracı konumunda bulunuyor. Hausa, Mandenkan ve Fulfulde yerel dillerinde de yayın yapan RFI, Batı Afrika’da 130 milyondan fazla dinleyiciye ulaşıyor.
Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Ömer) Tchiani, 28 Temmuz’da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükümetinin başına geçmişti.

İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”