Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, yerel seçimler için “Her şey için çok erken. Çok keskin hükümler vermekten kaçınmak gerekir. 9 ayda çok şey olur, 9 ayda çok şey değişir” uyarı yaptı.
HDP’nin her ilde aday çıkarma kararının da değişebileceğine işaret eden Hakan, İyi Parti’deki yüksek tansiyon için de “Tek bir nedeni var: Esaslı bir pazarlık yürütmenin yolunu açmak” dedi.
“AK Parti açısından tek bir tehlike var” diyen Hakan, “Nasıl olsa bunlar birleşmeyecekler. İşimiz kolay. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin çantada keklik’ yaklaşımı içine girmek. Olaya böyle yaklaşırlarsa hayatlarının hatasını yapmış olur AK Partililer” diyerek uyardı.
Ahmet Hakan, “Bir de şöyle bir şey var: Erdoğan karşıtlığı üzerinden birleşmenin büyüsü kaçtı. ‘Ama AK Parti kazanır… Ama Erdoğan kazanır…’ cümleleri, artık o kadar da korkutucu olamıyor. Korkutucu olamıyor çünkü muhalif seçmen, ‘Ama AK Parti kazanır… Ama Erdoğan kazanır’ yaklaşımının muhalefet partilerindeki değişimin önünü tıkadığını fark etti” diye yazdı.
Yazının tamamı için tıklayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Murat Kurum’dan Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki
Erdoğan ve Trump’tan kritik telefon görüşmesi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Masada kritik konular var
Sosyal medya ve doğum izni düzenlemesi
MHP Genel Başkanı Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
Bakan Fidan’dan savaş mesajı! Skandal karara tepki: Tehlikeli bir adım