Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kritik bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin görüşmesinde NATO, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı.
Bunun yanı sıra Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması’nın uzatılmasının önemi, Finlandiya’nın NATO üyeliğinden duyulan memnuniyet ile Türkiye’nin F-16 tedarik ve modernizasyon projesinin hızlı ve olumlu sonuçlanmasının önemi üzerinde duruldu.
ABD’nin 6 Şubat’taki depremlerin ardından sağladığı destek ve gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür eden Bakan Akar, Türkiye’nin NATO’nun açık kapı politikasını her zaman desteklediğini, Finlandiya’nın üyeliğinin bunu bir kez daha gösterdiğini ve en kısa zamanda İsveç’in de taahhütlerini yerine getirmesinin ümit edildiğini vurguladı.
ABD Savunma Bakanı Austin de deprem yaralarının sarılması için ABD’nin ilave her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Murat Kurum’dan Netanyahu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine tepki
Erdoğan ve Trump’tan kritik telefon görüşmesi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı! Masada kritik konular var
Sosyal medya ve doğum izni düzenlemesi
MHP Genel Başkanı Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
Bakan Fidan’dan savaş mesajı! Skandal karara tepki: Tehlikeli bir adım