Rusya Federal Mali İzleme Servisi (Rosfinmonitoring), Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu ve Facebook, Instagram ile Whatsapp’ın sahibi olduğu ABD merkezli sosyal medya şirketi Meta’yı “terörist ve aşırılık yanlısı kuruluşlar” listesine aldı.
Aynı zamanda Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarına karşı tavır alan, son olarak da Rusya’da ilan edilen kısmi seferberlik kararına karşı tepki gösteren muhalif Vesna hareketi de “terörist ve aşırılık yanlısı” listesine dahil edildi.
Öte yandan, Meta, Mart ayında Rusya’da “aşırılıkçı faaliyetlerden” suçlu bulunmuştu. Meta’nın temyiz başvurusu ise Haziran ayında reddedilmişti.
Meta’nın avukatı, şirketin aşırılık yanlısı faaliyetlerde bulunmadığını ve Rus düşmanlığına karşı olduğunu savunmuştu.

Gazzeli baba, yaklaşık üç yıldır enkaz altındaki çocuklarının izini arıyor
Gazzeli baba, yaklaşık üç yıldır enkaz altındaki çocuklarının izini arıyor
İsrail ordusu, son 24 saatte Lübnan’ın güneyinde 200 noktaya saldırı düzenledi
ABD’den İran’a mesaj iletecekler! Heyet yola çıktı
İranlı yetkiliden ABD ile ateşkesin uzamasıyla ilgili açıklama
ABD Başkanı Trump bizzat duyurdu! İki ülke 34 yıl sonra görüşecek
Meloni ve ABD Başkanı Trump arasında soğuk rüzgarlar! ‘Ona şok oldum…’
CENTCOM açıkladı! ABD’nin abluka hamlesiyle İran’ın ticareti tamamen durdu