Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Macron Lukaşenko ile telefonda Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını görüştü.
Belarus’un topraklarında Rusya’ya nükleer silahlarını konuşlandırmasına izin verilebilmesine ilişkin kararı kınayan Macron, Lukaşenko’dan, “tek taraflı ve haksız savaş” yürüten Rus birliklerin en hızlı şekilde Belarus’tan ayrılmasını istedi.
Macron, görüşmede Ukrayna halkına yönelik insani operasyonlar yürütmek için uluslararası toplumun iş birliği yapması gerektiğini kaydetti.
Emmanuel Macron, Belarus ve Ukrayna halkları arasındaki dayanışmanın, Belarus’u Ukrayna’ya karşı savaşta Rusya’nın suç ortağı olmayı reddetmeye yönlendireceği belirtti.

İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”