Kıbrıs Tercüman

Uber’e İngiltere’de veto

İngiliz Yüksek Mahkemesi, akıllı telefon uygulaması üzerinden taksi hizmeti veren Uber’in başkent Londra’daki faaliyet modelinin yasalara uygun olmadığına hükmetti.

Uber’e İngiltere’de veto
07 Aralık 2021 - 8:23

İngiliz Yüksek Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, özel kiralık araç operatörünün sürücü ve yolcu arasında “aracı” olarak hareket etmesinin yasa dışı olduğuna karar verildi.

Açıklamada, Uber ve benzeri kiralık araç acentelerinin doğrudan sürücüler ile sözleşme yapması gerektiği belirtildi.

Mahkeme kararı; sadece Uber için değil, Londra’da faaliyet gösteren ve kiralık araç hizmeti veren tüm şirketler için bağlayıcı nitelikte olması açısından önem taşıyor.

İngiliz mahkemesi, Şubat 2021’de Uber’in, tüm sürücülerini şirketin çalışanları olarak göstermesi gerektiği hükmüne varmıştı.

Uber’in sadece Londra’da 45 bin, ülke genelinde ise yaklaşık 70 bin sürücüsü bulunuyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
Gazete ManşetleriGündemKKTC
26 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTC
25 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTCSon Dakika
24 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTC
21 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
Gazete ManşetleriGündemKKTC
3 AĞUSTOS 2026 GAZETE MANŞETLERİ
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.