La Palma Adası yerel yönetimi, lavların yeni koldan denize akmasıyla başlayan gaz yayılımından dolayı 3 binden fazla kişiyi etkileyecek şekilde dört yerleşim yerinde sokağa çıkma kısıtlaması getirildiğini duyurdu.
Kanarya Adaları Volkanik Acil Durum Planlama kurumu da hava kirliliğinin artması ve gaz yayılımından dolayı halka zorunlu kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmaması, pencere ve kapıları kapalı tutması tavsiyesinde bulundu.
Diğer yandan Avrupa Birliği Uydu Görüntüleme Sisteminin (Copernicus) güncellediği verilerde, volkandan çıkan lavların bölgede kapladığı alanın 1065 hektara çıktığı belirtildi.
Lavlar, büyük çoğunluğu ev olmak üzere 2 bin 651 binanın yıkılmasına, 95 binada ise kısmi hasara neden oldu.
Bölgedeki 80 kilometrelik yolu kaplayan lavların denize akmasıyla Ada kıyısında oluşan platformun genişliği 43 hektara kadar çıktı.
Yanardağın ağızlarından günde 900 ila 1300 ton kükürtdioksit yayılmaya devam ediyor.
La Palma’da şimdiye kadar 900 milyon euroya yakın zarara ve yaklaşık 7 bin kişinin evsiz kalmasına neden olan Cumbre Vieja Yanardağı, Ada tarihinde en uzun süre aktif kalan volkan oldu.
Uzmanlar, volkanın kısa vadede sönmesini beklemiyor.
Volkanın aktif hale geçmesinden bu yana adada 5 bin 200’den fazla deprem meydana geldi.

Almanya'da Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü
Almanya'da Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü
İşgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yıkılan 20 evin enkazından 233 Filistinlinin naaşı çıkarıldı
İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı
Hollanda'da Batı Nil virüsünden bir kişi öldü
İşgalci İsrail, Batı Şeria'daki Tubas'ta bazı yapıları yıktı, Filistinlilere ait 30 yapı için yıkım tebligatı gönderdi
Cezayir'in doğusunda çıkan orman yangınlarında 12 kişi hayatını kaybetti
Dört farklı cezaevinden kaçan firar sihirbazı İspanya'da yakalandı