İspanya’nın Barselona kentinden 15 Nisan’da hareket eden ve farklı ülkelerden aktivistleri taşıyan “Küresel Sumud Filosu” Marmaris’e ulaştı.
Filoya ait 38 tekne gece saatlerinde Marmaris Limanı’na yanaşarak demirledi. Teknelerde bulunan aktivistlerin ülkeye giriş işlemlerinin kontrol altında yürütüldüğü bildirildi.
Yaklaşık 300 kişilik aktivist grubunun yer aldığı filonun, teknik bakım ve ikmal sürecinin ardından yeniden hareket etmeye hazırlandığı aktarıldı.
Sabah saatlerinden itibaren Girit’ten gelen aktivistlerin Türkiye’ye giriş işlemlerinin kontrollü şekilde başlatıldığı bildirildi.
İlçede hem adli hem de tıbbi süreçlerin yürütülmesi için geniş kapsamlı hazırlıklar yapıldığı, liman çevresinde güvenlik tedbirlerinin artırıldığı ifade edildi.
BAŞSAVCILIKTAN RESEN SORUŞTURMA
Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı, filoya yönelik müdahale ve Türk vatandaşlarının alıkonulmasına ilişkin olarak resen soruşturma başlattı.
Soruşturmanın;
“kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”,
“ulaşım araçlarının kaçırılması ve alıkonulması”,
“nitelikli yağma”,
“mala zarar verme” ve
“eziyet”
suçlamaları kapsamında yürütüldüğü bildirildi.


Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1385'e yükseldi
Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1385'e yükseldi
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde uçağa bomba ihbarı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Savaşın devam etmesine katılmıyorum
Filistin'i destekleyen Rumlardan İsrail'in GKRY ziyaretine tepki
Maduro'nun eşinin avukatları sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi istedi
Trump'ın, seçimi Cumhuriyetçilerin kazanması halinde Amerikalılara 5 bin dolar ödeme vaadi tartışılıyor
Pilot, Amazon kargo uçağında ölümcül kaza uyarısı yapmış