Trump, Orta Doğu’daki çatışmalardan etkilenen petrol fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
IEA’nın 400 milyon varille rekor düzeyde Stratejik Petrol Rezervi’nin piyasaya sürülmesini koordine etmeyi kabul ettiğini dile getiren Trump, “Bu petrol fiyatlarını önemli ölçüde düşürecektir.” diye konuştu.
“Düşmeye devam edecek”
Trump, “Petrol fiyatları şimdiden düşmeye başladı ve düşmeye devam edecek, ancak bu iş bitene kadar ayrılmayacağız.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Trump, Local 12 televizyonuna verdiği röportajda, ABD’nin Stratejik Petrol Rezervi’ni kullanıp kullanmayacağına dair bir soruya, “Bunu yapacağız ve sonra tekrar dolduracağız.” yanıtını verdi.
Trump, rezervlere ilişkin, “Ama şu an biraz azaltacağız ve bu da fiyatları düşürecek.” diye konuştu.
IEA Başkanı Fatih Birol, dün IEA üyesi ülkelerin 400 milyon varille kurumun tarihindeki en yüksek miktarda Stratejik Petrol Rezervi’nin piyasaya sürülmesi konusunda anlaşmaya vardığını açıklamıştı.


Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Gana’da otobüs ile kamyon çarpıştı: 11 ölü
Fas’tan İspanya’ya göçmen akını başladı
ABD’de şiddetli ishale yol açan ‘siklosporiyazis’ vakalarının sayısı 45 eyalette 18 bini aştı
Irak, ABD-Suudi Arabistan saldırılarını kınadı, egemenlik ihlali uyarısında bulundu
ABD Başkanı Trump’tan İran’a yeni tehdit
Pakistan’da acı tablo: Yağış ve seller nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti
İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD ziyaretinde Başkan Trump ile İran meselesini görüşeceğini açıkladı