Kıbrıs Tercüman

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan sözünü kesen dinleyiciyi Türkçe konuşarak uyardı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, konuşması sırasında sık sık sözünü kesen bir dinleyiciye Türkçe konuşarak uyarıda bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan sözünü kesen dinleyiciyi Türkçe konuşarak uyardı
06 Ocak 2026 - 15:30

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İslami Şuraların Yeri ve Anayasa’da Halkın Katılımı Sempozyumu’nda konuştu.

Pezeşkiyan konuşması sırasında sürekli sözünü kesen bir dinleyiciye “Biz Türklerin kavliyle, adın koydun Reşit, birin dedin birini de işit” diyerek kendisini dinlemesi için nükteli bir uyarıda bulundu.

İran Cumhurbaşkanları zaman zaman hem konuşmalarında hem de şiirlerinde Türkçe ifadelere yer veriyor.

İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da 2006’da Tebriz’i ziyareti sırasında Şehriyar’ın şiirini Azerbaycan Türkçesiyle okumuştu.

Ayrıca Pezeşkiyan da Tebriz Kültür Haftası’nın kapanış töreninde, Şehriyar ismiyle bilinen ünlü Türk şair Muhammed Hüseyin Behçet Tebrizi’nin, Azerbaycan Türkçesindeki “Haydar Baba’ya Selam” şiirini okumuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -
KÖŞE YAZARLARI

Warning: Use of undefined constant yazarlarinID - assumed 'yazarlarinID' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/kibrist4/domains/kibristercuman.com/public_html/wp-content/themes/theHaberV5/dosyalar/sagblok/yazarlar.php on line 15

Copyright © 2021 - Tüm hakları saklıdır.