Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin geçen hafta, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Er-Ram kasabası yakınlarında “Ayrım Duvarı”nı (Utanç Duvarı) geçmeye çalışan Yusuf Ömer Akil’i yaraladığı hatırlatıldı.
Açıklamada, 33 yaşındaki Akil’in kurtarılamadığı kaydedildi.
AA’ya konuşan yerel kaynaklar ise Akil’in, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Selfit kenti sakinlerinden olduğu ve çalıştığı yere gittiği sırada vurulduğunu belirtti.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.


İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”