Japonya’daki Taipei Ekonomi ve Kültür Temsilciliğinin ekim sonu çevrim içi araştırmasında 1000 yetişkin Japonya vatandaşına Tayvan’a yönelik duyguları soruldu.
Katılımcıların yüzde 74,5’i Tayvan’a yakınlık duyduğunu, yüzde 63,6’sı Ada’yı güvenilir bulduğunu ve yüzde 68,5’i Tokyo-Taipei ilişkilerini olumlu gördüğünü bildirdi.
Tayvan’ın Japonya nezdindeki misyon temsilcisi Lee Yi-yang, ABD merkezli sosyal medya uygulaması X hesabından yaptığı açıklamada Japon halkına teşekkürlerini bildirdi.
Birçok ülkede “Tayvan ile Çin anakarası vatandaşı” arası ayrımın anlaşılmasında zorlanıldığını belirten Lee, Japon halkının ise “bu farkı açıkça anlayabildiğini” belirtti.
Başkent Tokyo’da bulunan Taipei Ekonomi ve Kültür Temsilciliği, Tayvan yönetiminin bu ülkedeki fiili büyükelçiliği görevini üstleniyor.
Çin’in, topraklarının parçası olduğunu savunduğu Tayvan, 1949’dan bu yana fiili bağımsızlığa sahip bulunuyor. Çin ana karası ile Tayvan arasında iç savaşın ardından ortaya çıkan ayrılık ve egemenlik ihtilafı sürüyor.
Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae’nin 7 Kasım’da Japon Parlamentosu Diet’teki oturumda, Tayvan Boğazı’na yönelik müdahaleyi “ülkesinin varlığını tehdit eden durum” olarak göreceğine ve askeri güç kullanabileceğine ilişkin sözleri, bölgeyi topraklarının parçası gören Çin’in tepkisine yol açmıştı.


Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1385'e yükseldi
Nepal'deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1385'e yükseldi
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde uçağa bomba ihbarı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Savaşın devam etmesine katılmıyorum
Filistin'i destekleyen Rumlardan İsrail'in GKRY ziyaretine tepki
Maduro'nun eşinin avukatları sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi istedi
Trump'ın, seçimi Cumhuriyetçilerin kazanması halinde Amerikalılara 5 bin dolar ödeme vaadi tartışılıyor
Pilot, Amazon kargo uçağında ölümcül kaza uyarısı yapmış