Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi’ne katılmak üzere Çin’in Tiencin şehrinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve marjındaki temaslarını sürdürüyor.
Erdoğan, konakladığı otelde Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı kabul etti.
Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da yer aldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Erdoğan’ın, Şanghay İşbirliği Teşkilatının 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için bulunduğu Çin Halk Cumhuriyeti’nde Nikol Paşinyan’ı kabulüne ilişkin açıklama yapıldı.
Buna göre, kabulde Güney Kafkasya’da kalıcı istikrar ve barışa yönelik atılan adımlar ışığında Türkiye-Ermenistan ilişkileri ele alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki barış sürecinin ilerlemesinden memnun olduğunu, Türkiye’nin bölgede barış, istikrar ve kalkınmayı desteklediğini ve sürece katkıda bulunmayı sürdüreceğini ifade etti.
Erdoğan, Türkiye ile Ermenistan arasında işbirliğini artırmaya matuf adımların değerlendirildiğini kaydetti.


İBB davasında sıcak gelişme: İnan Güney dahil 6 kişi tahliye edildi
İBB davasında sıcak gelişme: İnan Güney dahil 6 kişi tahliye edildi
Maymun ısırığı iddiası gündem olmuştu: Ece İrtem’in ölüm nedeni belli oldu
İletişim Başkanı Burhanettin Duran: Türkiye, NATO’nun operasyonel gücünün merkezindedir
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi’nde dünya liderlerini ağırlayacak
AKOM’dan İstanbul için kuvvetli sağanak ve dolu uyarısı
Budamak için çıktığı ağaçta öldü!
YKS AYT sonuçlarına ince ayar! Bir soru iptal edildi, birinin cevabı değişti, işte o sorular…