Jakarta Globe gazetesinin haberine göre, ülkedeki kızamık vakaları artışa geçti.
Yetkililer, Doğu Cava eyaletindeki Sumenep bölgesinde görülen kızamık salgınında çoğunluğu çocuk olmak üzere 17 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Endonezya Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin, vakalardaki artışın Kovid-19 salgını sırasında kesintiye uğrayan aşılama programlarından kaynaklandığını belirterek, “Kızamık, aşılama yoluyla önlenebilir, bu nedenle aşılama stratejimizi daha etkili hale getirmek üzere yenileyeceğiz.” ifadesini kullandı.
Salgını kontrol altına almak için Sumenep bölgesinde geniş çaplı bir aşı kampanyası başlatıldı.
Sağlık Bakanlığı ve çevredeki üniversitelerin desteklediği kampanyada, 9 bin 825 doz kızamık aşısı ile eyalet yönetimi tarafından sağlanan A vitamini takviyeleri dağıtıldı.
14 Eylül’e kadar devam edecek kampanya kapsamında Sumenep bölgesindeki çocukların yüzde 95’inin aşılanması amaçlanıyor.


Tek böbrekli hastada 7 ve 4 santimlik iki tümör başarılı ameliyatla temizlendi
Tek böbrekli hastada 7 ve 4 santimlik iki tümör başarılı ameliyatla temizlendi
Kansere yol açtığı iddia edilmişti Johnson & Johnson 5.5 milyar dolar önerdi
Medipol’den Hepatit B ve C’ye karşı erken tanı çağrısı
Aile öyküsüyle gelen erken tanı hayatını kurtardı! Rutin kontrolde tespit edilen kanseri erken tanıyla yendi
‘Cake Not Hate’ hareketinin simgesi Joshua Harris Medipol’de sağlık kontrolünden geçti
Medipol dünyanın en yeni kalp kapak teknolojisini Türkiye’de hastalarla buluşturdu
Medipol uzmanından ebeveynlere uyarı: Yaz tatilinde çocukları ekrana teslim etmeyin