Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya platformu Telegram’dan yaptığı açıklamada, konuya ilişkin bilgi verdi.
Husi silahlı kuvvetlerine bağlı füze birliklerinin, Ben Gurion Havalimanı’na hipersonik balistik füzeyle nitelikli “askeri operasyon” düzenlediğini kaydeden Seri, füzenin hedefini başarıyla vurduğunu ifade etti.
Seri, füzenin milyonlarca İsraillinin sığınaklara sığınmasına ve havalimanındaki faaliyetlerin yaklaşık bir saat boyunca durmasına yol açtığını aktardı.
Saldırının “mazlum Filistin halkına destek ve Gazze’deki İsrail soykırımına ret” amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Seri, havalimanındaki uçuş yasağı uyarısını tekrarladı.
İsrail ordusu Yemen’den atılan bir füzenin engellendiğini duyurmuştu.
Muhabir:Hüsameddin Salih, Halime Afra Aksoy


İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere, askeri uzay filosu kuruyor
İngiltere Başbakanı Burnham, erken seçim ve ikinci İskoçya bağımsızlık referandumu ihtimallerini reddetti
İngiltere’de terör saldırısı girişimi: Beş kişi tutuklandı
İngiltere’de Palestine Action protestosunda Ed Miliband’a “Yasağı kaldırın” çağrısı
Erdoğan, Guterres’le görüştü: “Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tanımayan hiçbir öneri netice vermeyecek”